KLUB

Streljački klub Partizan

Osnovan je 27. maja 1959. godine, Klub spada u najuspešnije klubove u našoj zemlji obuhvatajući i bivše države (SFRJ, SRJ, SCG). Kroz svoju istoriju strelci našeg kluba su osvajali veliki broj medalja na najvećim svetskim događajima i ne postoji takmičenje u streljačkom sportu gde se naši sportisti nisu našli na nekom od stepenika pobedničkog postolja. Ponosni smo, jer pripadamo jednoj od najtrofejnijih porodica na svetu – Sportskom društvu Partizan. U porodici koju danas čini 23 Udružena kluba i preko 5000 sportista, čiji su sportisti u prethodnih 72 godine sa najvećih sportskih takmičenja (prim. Olimpijske igre, Svetska i Evropska prvenstva)‘’doneli’’ preko 1000 medalja. Toj grupi pripadamo i mi i s ponosom možemo istaći da smo klub koji ima najviše šampionskih titula i Kupova kada su Partizanovi klubovi u pitanju.

U pojedinačnoj konkurenciji strelci Partizana su osvojili 172 zlatne medalje na domaćim takmičenjima.

Najveći uspeh u istoriji kluba je osvajanje zlatne olimpijske medalje i postizanje olimpijskog rekorda u Seulu 1988. godine koji je postigao Goran Maksimović, takođe 2015. godine Andrea Arsović osvojila je zlatnu medalju na prvim evropskim Igrama u Bakuu.

Na prvenstvima sveta klub ima osvojene 3 zlatne, 3 srebrne i 4 bronzane medalje. Na prvenstvima Evrope strelci Partizana su se vratili sa 16 zlatnih, 11 srebrnih i 8 bronzanih medalja. Na balkanskim šampionatima je osvojeno 52 zlatne, 52 srebrne i 50 bronzane medalje.

Klub predvode Andrea Arsović, dok se u mlađim kategorijama posebno ističe Sava Ljujić.

Misija razvoja SK Partizan

Streljački klub Partizan, njegovi strelci, treneri, sportski radnici, polaznici škole streljaštva, svi imaju za cilj da svojim radom unaprede i prošire delovanje kluba, uzdignu na viši nivo i stanu uz rame sa velikim i ozbiljnim sportskim organizacijama. Misija kluba oličena je u stvaralačkom ambijentu s tendencijom razvoja u tri pravca 1) Stvaranje vrhunskih sportskuh razultata i šampiona 2) Inoviranje 3) Podrška lokalnoj zajednici i društvenoj odgovornosti na opšte dobro.

Upravo su naši strelci godinama unazad, ono čime se klub ponosi.

Klub danas koncipira svoju strategiju, pre svega vodeći računa o pedagoškom, motivacionom i stručnom radu sa decom i aktivno radi na njihovom razvoju.

SK Partizan ima veliku odgovornost i zaduženje da nastavi tradiciju uspeha, da stvori uslove za bavljenje streljačkim sportom naraštajima koji nadolaze, unapredi i osavremeni svoju infrastrukturu (koji je jedan od prioritetnih ciljeva), ali i da brine o zdravlju i edukaciji sportista. Jednom rečju na nama je da pravilno odgajamo, vaspitavamo i usmeravamo decu da zdravo žive, da se pravilno razvijaju, da prepoznaju značaj kako mentalnog tako i telesnog vežbanja i treniranja, a tu smo i da im pomognemo da utemelje sebi put, kao i da stvaramo šampione.

Imamo i obavezu da podstičemo i razvijamo projekte od društvenog značaja kroz rekreativno streljaštvo, kroz druženje i edukaciju mladih sa trenerima i šampionima, da pružimo podršku svima koji bi želeli da se bave ovim sportom sa velikom željom i motivacijom, a nemaju uslove za to.

Streljaštvo je sport koji razvija koncentraciju, razmišljanje i donošenje pravovremenih odluka koje nisu rezultat žurbe ili ishitrenosti Razvija pozitivne karakteristike kod pojedinca i odličan je sport za opuštanje. Streljaštvo je standardni sport u programu modernih olimpijskih igara još od 1896. godine.

Predsednica kluba od 02.09.2013. godine - Andrea Arsović

Email: andreaarsovic@gmail.com

Andrea Arsović, reprezentativka u streljaštvu rođena je 05.02.1987 u Drvaru (BiH) . Streljaštvom se bavi od 2000. godine i potiče iz Partizanove škole streljaštva čiji je i danas član.Klupski i reprezentativni trener joj je Dragan Donević.

Andrea Arsović Biografija (PDF)

Andrea Arsović top rezultati (JPG)

 

Sekretar streljačkog kluba i šef stručnog štaba - Dragan Donević

Tel: 065/2233-049

Email: done.partizan@gmail.com

 

Dragan Donević rođen je 22.04.1981. godine u Bitolju i ima zvanje zaslužnog trenera Srbije.

Svoje prve streljačke korake napravio je u Paraćinu 1994. godine u streljačkom klubu SFS Borac iz Paraćina, a 1998. godine prelazi u beogradski Partizan gde kasnije počinje i da radi kao trener streljaštva.

DRAGAN DONEVIĆ biografija (PDF)

Izjava o Majskoj nagradi (DOC)

STRELJANA STRELJAČKOG KLUBA PARTIZAN


VIDEO
  • YOUTUBE


    Evropske Igre Baku 2015


    Čas pucanja sa svetskom rekorderkom