Bronzana medalja i kvota za OI u TOKIJU 2020!

VESTI

Naša takmičarka Andrea Arsović, dvostruka evropska prvakinja, se okitila bronzanim odličjem vazdušnom puškom i tako izborila kvotu za Olimpijske igre, šestu za srpsko streljaštvo. Andrea Arsovićeva je u kvalifikacijama vazdušnom puškom „ubila“ 628,4 kruga i kao šesta ušla u finale. Borba za olimpijske kvote u finalu puškom je bila ravna borbi za medalje, jer samo dve od osam finalistkinja su i pre Vroclava imale vize za Tokio – Laura Georgeta Koman (Rumunija) i Džanet Heg Dueštad (Norveška). Arsovićeva je odlično počela finale, posle deset serija bila u vođstvu, kasnije je pala na treće mesto, jedno vreme bila druga, na kraju ipak treća. Međutim, konstantno tokom celog finala je bila među najbolje tri takmičarke. Pobedila je Rumunka Laura Georgeta Koman i odbranila zlato iz Osijeka 2019, dok je druga bila Anastasija Galašina (Rusija), koja je poput srpske takmičarke izborila vizu za Tokio. Veliki kamen Andrei je pao sa srca, kada je kao petoplasirana ispala Aneta Stankevič iz Poljske, jer u tom trenutku je bilo jasno da Srpkinja osvaja kvotu. Od njenih rivalki za vizu u igri je ostala samo Galašina. Ipak i pored toga što je veliki posao bio završen, Arsovićeva je nastavila u dobrom ritmu. Popustila je tek u poslednja dva hica, kada je sa dve vezane „devetke“ dozvolila Galašinoj da je prestigne i „otme“ srebro.

Andrea Arsović je posle osvojene bronze i kvote sijala od sreće: - U septembru, na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem mi je zamalo izmakla kvota, što mi je vrlo teško palo. Od septembra do danas sam sve podredila Evropskom prvensvu vazdušnim oružjem, znala sam šta me očekuje, kako će težak biti put do finala i posle do medalje. Viza za Tokio mi je odavno cilj, međutim, ovaj put sam se fokusirala na osvajanje odličja, nisam se opterećivala time što još uvek nemam olimpijsku vizu. Činjenica da nisam razmišljala o Tokiju me je malo rasteretila u početku finala, što je dalo rezultat. Bilo je jako teško doći do medalje, ali prezadovoljna sam kako sam odradila finale. Jedino sam sebi dozvolila pad u poslednje dve serije, što me je koštalo medalje lepšeg sjaja.

Dragan Donević, šef stručnog štaba i Andrein trener je takođe bio prezdovoljan: - Mnogo rada smo uložili u ispunjenje kvote. Andrea se naporno pripremala za Vroclav. U današnjem takmičenju dala sve od sebe, izvukla maksimum i medaljom overila kartu za Tokio. Sve čestitke.


VIDEO
  • YOUTUBE


    Evropske Igre Baku 2015


    Čas pucanja sa svetskom rekorderkom